Clinic Workshop

 

Clinic Workshop together with the great Satu Palo on 19.-21.1.2017 in Pianopedagogic Laboratory, Hämeenpuisto 28

Music students, registration to the clinic in HERE

 

KLINIKKA WORKSHOP 19.-21.1.2017 TAMPERE CHAMBER MUSIC

Tampere Chamber Music 2017 tarjoaa mahdollisuuden kartoittaa soittamisen jo aiheuttamia rasitusvammoja, ennaltaehkäistä niitä sekä ratkaista jo syntyneitä ongelmatilanteita hyödyntäen luonnollista painovoimaa, ergonomiaa ja kuormituksen keston minimointia kudosten hengityksen ja liikkeen avulla. Työparina on opettaja ja OMT fysioterapeutti. Tämä yhteistyö on todella hedelmällistä ja tärkeää ja tukee sitä ajatusta että muusikko pystyisi tekemään työtään mahdollisimman vähäisellä kuormittumisella ja näin pystyisi pysymään työelämässä pitkään. Teknologian lisääntynyt käyttö nykyaikana huonoissa ja staattisissa asennoissa on lisännyt yhteiskuormitusta myös muusikoilla.

Workshopin opettajina toimivat viulutaiteilija ja Sibelius-Akatemian viulunsoiton professori Réka Szilvay sekä pianotaiteilija  ja Tampereen ammattikorkeakoulun pianonsoiton yliopettaja Heini Kärkkäinen sekä Suomen johtaviin muusikkojen OMT-fysioterapeutteihin lukeutuva Satu Palo.

TAMKin opiskelijoille Workshop on ilmainen, ulkopuolisille aktiiviosallistumismaksu

60 eur/ 60 min.

Klinikkatyöskentely tapahtuu Pianopedagogisessa laboratoriossa( Hämeenpuisto 28)  19.-21.1 klo 10-12. Niihin ei voi yleisönä osallistua.

Satu Palo: Olen OMT fysioterapeutti ja musiikkifysioterapeutti. Olen työskennellyt tuki- ja liikuntaelinongelmista kärsivien ihmisten kanssa kohta 30 vuotta.

Muusikoiden kanssa aloitin työskentelyn vuonna 2006. Nykyisin vastaanotollani liki jokainen asiakas on muusikko. Heitä tulee kaikista pääkaupunkiseudun orkestereista sekä muista Suomen maakuntaorkestereista. Olen toiminut monta vuotta Sibelius Akatemian tuntiopettajana. Otan vastaan oireilevia opiskelijoita ja toimin konsultaatioapuna soittotunneilla yhdessä opettajan ja oppilaan kanssa. Teen opiskelijoille harjoiteohjelmia niin kotiin kuin kuntosalillekin. Kehitimme yhdessä Réka Szilvayn (viulutaiteilija, professori Sibelius Akatemiassa) kanssa Viulistiklinikan, joka on parin kuukauden mittainen kurssi. Klinikalle otetaan oireilevia viulisteja ja alttoviulisteja .Kurssi kuuluu nykyisin Sibelius Akatemian normaaliin kurssitarjontaan. Vastaanotolleni tulee musiikin opiskelijoita myös ammattikorkeakouluista, konservatorioista ja musiikkiopistoista. Luennoin erilaisilla opintopäivillä ja oppilaitoksissa ja pidän räätälöityjä koulutuksia erilaisille kohderyhmille (lääkärit, fysioterapeutit, muusikot, opiskelijoiden vanhemmat jne.).

Olen ollut vuodesta 2011 Suomen musiikkilääketieteen yhdistyksen hallituksen jäsen. Olin myös 1,5 vuotta Helsingin muusikkopolin asiantuntijajäsen vuodesta 2013. Olen jatkokouluttanut itseäni runsaasti urani aikana niin koti- kuin ulkomaillakin sekä tuki- ja liikuntaelin että muusikoiden ongelmiin pureutuvissa koulutuksissa.

Olen nauttinut suuresti muusikoiden kanssa työskentelystä ja haluan auttaa heitä työurani loppuun asti!

Satu Palo

  •  

Satu Palo: I have worked with patients who has suffered from different kind of musculoskeletal problems (OMT education 1996-1999) almost 30 years. With musicians I have worked since 2006. My speciality is musicians´ musculoskeletal problems and I work full-time with them.

Musicians come to my office from Helsinki Philharmonic Orchestra, Finnish Radio Symphony Orchestra, Finnish National Opera and from other orchestras of Finland. I work also with students and teachers of Sibelius Academy, universities of applied sciences, conservatories and music schools.

I have been the member of the board of the Finnish Association of Musicians´ Medicine since 2011. I lecture about musicians musculoskeletal problems and keep workshops for different instrumentalists.

I have created together with Réka Szilvay (violinist and a professor of Sibelius Academy) a Violinist Clinic. It is a two months course in Sibelius Academy for violinist students of Sibelius Academy suffering from pain and musculoskeletal problems.

I do enjoy my work with wonderful musicians!

Satu Palo