LEENA LARVA

Arkipäivän ergonomiaa

On sanottu, että ihminen on kuin auton peite tai matto lattialla. Mitä huolellisemmin ja tasapainoisemmin se on levitetty, sitä hitaammin se kuluu. Monet liikkeistä ja erityisesti kannattelevista, staattisista liikkeistä kuluttaa ja muuttaa lihaksia ja kudoksia aiheuttaen kipua ja toiminnan häiriötä. Analysoimalla staattista rasitusta ja vertaamalla esimerkiksi seisomisasentoa maanvetovoiman vektoriin, ymmärtää miksi vähentämällä selkärangan etupuolen lihaksiin kohdistuvaa rasitusta ja lisäämällä vastuuta maanvetovoimasta selkärangan takaosaan, voi itsekin päästä kivuistaan eroon.

Kun analysoidaan istumista, on selvää, että istuminen on vaarallista lonkan koukistajaan kohdistuvan rasituksen takia. Vaikka kun olemme tottuneet istumaan 10 tuntia päivässä, alkaa seisominen sattua jo 15 minuutin kuluttua. Lonkankoukistaja- ja suoliluu lihaksen yhdistelmä on selkäkivun ja monen muun lantion alueen vaivan aiheuttaja. Se joutuu herkästi epäkuntoon sen laajan funktion takia. Se yhdistää 6 eri luuta liikkumaan oikeassa järjestyksessä ja loogisesti.

Tämän hetkisen käsitykseni mukaan kipu aiheutuu kudosten paineen lisääntymisestä – jäykkyys, aristus, kipu, särky. Jokaisella kivulla on syynsä ja alkunsa paikallisesti. Lymfanesteen kierron palautuminen on tärkeä osa tervehtymistä. Käytän sen palauttamiseen infrapunavalolaseria (low level laser). Lisäksi lähes kaikki hoidot lymfahieronnasta kansan parantajien hoitoihin mustan mudan hoidot mukaan ottaen, ovat omiaan elvyttämään lymfakiertoa, vähentämään kudospainetta ja lisäämään kudosten ylimääräisen nesteen poistumista verenkiertoon.

Leena Larva 10.12.2016

 

Aino Klinikan palveluita ovat lääkäripalvelut (naistentaudit), saunakylpylä SUOMAA ja matalaenergiset laserhoidot (LLLaser).

Metsäkansan kioski avattiin kesällä 2015 ja 17.7.2015 klo 17 se sai myös Leif Segerstams kiosk -nimen. Se on kahvi ja jäätelö kioski, mutta myös musiikkikioski, inkiväärikioski ja liikuntakioski. Sieltä voi ostaa myös turvetta kotisaunaan ja muuta kosmetiikkaa, kirjoja ja postikortteja.

AINO KLINIKKA (vain laser-hoito ja naistentaudit) ja GALLERIA AINO myös Helsingissä Mechelininkatu 17 B.
Ajanvaraus sekä Helsinkiin että Valkeakoskelle p. 0500-607553 klo 9-12.

http://www.ainoklinikat.fi/