Heini Kärkkäinen

Heini Kärkkäinen on esiintynyt solistivieraana muun muassa Radion sinfoniaorkesterissa, Helsingin kaupunginorkesterissa, Turun sekä Tampereen filharmonisissa orkestereissa, Tapiola Sinfoniettan, Sinfonia Lahden ja Avanti!n konserteissa, Granadan kaupunginorkesterissa, Svizzera italiano -orkesterissa sekä Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa. Hän on soittanut kamarimusiikkia laajasti sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa. Kärkkäinen työskentelee yhdessä maailmankuulujen kamarimuusikoiden kanssa. Hän soittaa säännöllisesti muun muassa brittiläisen sellotaiteilijan Robert Cohenin kanssa.

Kärkkäinen on soittanut monen suomalaisen nykyteoksen kantaesityksen. Hän oli mukana yhdessä viulutaiteilija Réka Szilvayn kanssa vuonna 2012 alkaneella Beethoven Plus -konserttikiertueella, jossa esitettiin Beethovenin pianolle ja viululle tehtyjä sonaatteja. Kärkkäisen seuraavana projektina ovat Brahmsin ja Bartókin sonaatit viululle sekä pianolle.

Kärkkäinen on tehnyt useita palkittuja äänityksiä. Esimerkiksi keväällä 2007 ilmestynyt Saint-Saënsin musiikkia sisältävä CD (Tapiola Sinfonietta/Kantorow), jonka BBC Music Magazine valitsi kuukauden levyksi ja Gramophone-lehti Editor’s Choise -listalleen.

Heini Kärkkäinen on Tampereen ammattikorkeakoulun yliopettaja. Hän toimii myös taiteellisena johtajana Tampere Chamber Music -festivaalissa, joka on yhdistelmä konsertteja, luentoja, klinikka-workshoppeja ja mestarikursseja. Ensimmäinen festivaali järjestettiin tammikuussa 2017.

http://heinikarkkainen.com/