Heini Kärkkäinen

Heini Kärkkäinen

Heini Kärkkäinen voitti Ilmari Hannikainen -pianokilpailun (1984) ja sijoittui toiseksi Maj Lind -pianokilpailussa (1986). Pianonsoittoa Heini on opiskellut Liisa Pohjolan sekä mm. Ralf Gothónin ja Jacques Rouvierin johdolla.

Heini on esiintynyt laajasti Euroopassa ja Yhdysvalloissa, soittanut solistina mm. RSO:n, Tapiola Sinfoniettan, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Orquesta Ciudad de Granadan, Orchestra della Svizzera Italianon kanssa sekä kantaesittänyt erityisen runsaasti suomalaista nykymusiikkia. Hän vierailee kansainvälisillä musiikkijuhlilla kuten Kuhmon Kamarimusiikki, Rusk Festival, Klassiske Dage, O/Modernt, Oxford Music Festival ja Staunton festivaali (USA).

Heini on levyttänyt mm. Sibeliuksen musiikkia Pekka Kuusiston kanssa (Ondine) sekä Bartokin Konserton kahdelle pianolle ja lyömäsoittimille (RSO/Jumppanen/Oramo/Warner Classics).

Heinin duolevy Jan-Erik Gustafssonin kanssa (Ondine) sai Yleisradion vuoden levy-palkinnon 1994 ja Saint-Saënsin musiikkia sisältävä levy (BIS Classics) oli brittiläisen BBC Music Magazinen kuukauden levy maaliskuussa 2007. Solistiuransa ohessa Heini Kärkkäinen toimii Tampereen ammattikorkeakoulussa pianonsoiton yliopettajana vuodesta 2010.

http://www.heinikarkkainen.com