Hugo Ticciati

Hugo Ticciati

Arvo Pärt’in sanojen mukaan: ’Hugolla on harvinainen kyky välittää ja valaista musiikin syvää sanomaa ja henkistä olemusta’.

Viulisti, kapellimestari Hugo on kotonaan niin suurilla konserttilavoilla, kuin improvisoidessaan paikallisten munkkien kanssa Intiassa tai O/Modernt-ensemblensa idearikkaana taiteellisena johtajana.

Hugo yhdistää muusikkoudessaan ja luovuudessaan kirjallisuutta, filosofiaa, tanssia ja meditaatiota, sekä musiikkitraditioita kaikkialta maailmasta. Niin ikivanha kuin nykymusiikki kaikissa muodoissaan puhuttelevat Hugoa, ja hän onkin tilannut n. 50 teosta aikamme säveltäjiltä, kuten Erkki-Sven Tüür’iltä ja Peteris Vasks’ilta.

Vuodesta 2018 Hugo on Lontoon Kings Place’n residenssitaiteilija ja vuonna 2019 hän aloittaa tehtävät Perugian kamariorkesterin pääkapellimestarina sekä Manchester Cameratan taiteellisena partnerina. Hugo johtaa perustamiaan musiikkijuhlia Festival O/Modernt Ulriksdal Palatsin teatterissa Tukholmassa sekä vuosittaista tapahtumaa Wigmore Hall’issa Lontoossa.

Hugo elää vielä autuaassa tilassa ilman älypuhelinta, lukee päivittäin ranskalaisen filosofin Henri Bergsonin ajatuksia ja tekstejä Bhagavad Gita’sta.

http://www.omodernt.com