Juan-Miguel Hernandez

Juan-Miguel Hernandez syntyi vuonna 1985 Kanadan Montrealissa. Hän aloitti viuluopinnot seitsemänvuotiaana ja siirtyi Jean McRaen ohjaukseen alttoviulun pariin kahdentoista vuoden iässä. Vuonna 2010 hän sai kandidaatin tutkinnon Colburnin konservatoriosta, missä hän opiskeli Paul Colettin kanssa. Juan-Miguel syvensi opintojaan New England -konservatorion ammatillisessa jousikvartettiohjelmassa vuonna 2012 yhteistyössä Paul Katzin sekä Kim Kashkashianin ja Dimitri Murrathin kanssa. Lisäksi hän on työskennellyt Pinchas Zukermanin, Roberto Diazin, Paul Neubaueinr, Karen Tuttlen, Steven Dannin, James Dunhamin, Barbara Westphalin sekä Robert Vernonin kanssa.

Juan-Miguel Hernandez on taiteilija, jota kriitikot kuvailevat “herkäksi, lyyriseksi ja persoonalliseksi” (Atlanta Journal Constitution, Pierre Ruhe). Viulutaiteilijana hän on tunnettu myös ”pehmeästä ja soinnikkaasta tulkinnastaan” (Washington Post, Charles T. Downey). Syyskuussa 2009 Juan-Miguel voitti kansainvälisen Johannes Brahms -kilpailun, jossa hän toimi myös tuomarina vuonna 2017. Lisäksi hän on voittanut Kanadan kansallisen musiikkikilpailun ja yhdeksännen Sphinx-kilpailun. Juan-Miguel on esiintynyt vierailevana solistina Atlantan, Seattlen ja Coloradon sinfonioissa, Rochester filharmoniassa sekä Chicago Sinfoniettassa. Viime aikoina esiintyminen on vienyt Juan-Miguelin kiertueelle ympäri Eurooppaa, Lähi-itää, Aasiaa, Afrikkaa, Etelä-Amerikkaa, Kanadaa ja Yhdysvaltoja. Vuonna 2010 hänelle myönnettiin National Assembly of Quebec -mitali.

Juan-Miguel on tehnyt yhteistyötä monen arvostetun taiteilijan kanssa, kuten Itzhak Perlmanin, Lynn Harrellin, Kim Kashkashianin, Gérard Caussén, Nicolas Dautricourtin, Misha Dichterin, the Weilerstein trion sekä Jazzlegendojen Chick Corean, Gary Burtonin, Stanley Clarkin sekä Paquito D’Riveran kanssa. Hän on esiintynyt vierailevana taiteilijana ja toiminut opettajana seuraavissa festivaaleissa: Pablo Casal -festivaali (Prades, Ranska), Festival Des Arcs (Ranska), the Amalfi Coast Music & Arts Festival (Italia), Orford Academy (Kanada), kansainvälinen Stellenbosch-kamarimusiikkifestivaali (Etelä-Afrikka), Salzburg-festivaali, Brevard Summer Institute, Festival Mozaic, Festicamara (Kolumbia), Montreal Jazz & Panama Jazz -festivaalit sekä Musica Mundi International Festival (Belgia).

Omistautuneena kamarimuusikkona Juan-Miguel on uusin jäsen legendaarisessa Fine Arts -jousikvartetissa sekä perustajajäsen Harlem-kvartetissa, joiden kanssa hän esiintyi vuosina 2006–2012. Juan-Miguel on myös Trio Viradon (huilu, alttoviulu, kitara) sekä Boreal Trion (klarinetti, alttoviulu, piano) jäsen ja perustaja. Molemmat ovat erikoistuneet luomaan uusia repertoaareja. Vuosina 2005–2010 hän oli myös aktiivinen jäsen Los Angelesissa sijaitsevassa iPalpiti-orkesterissa, jonka ensiluokkaiseen jousiorkesterikokoonpanoon kuuluvat kansainvälisesti palkitut taiteilijat. Vuoden 2017 keväällä Juan-Miguel esitti iPalpiti-orkesterin solistina Mozartin Concertanten Disney Hallissa Los Angelesissa sekä Mozarteum Solitaire Hallissa Salzburgissa.

Juan-Miguelin soittoa on kuultu Kanadan radio- ja televisio-ohjelmissa, Yhdysvalloissa muun muassa NBC:n Good Morning America ja The Today Show -ohjelmissa sekä Telemundo-kanavalla. Hänen diskografiaansa lukeutuu neljä kvartetti CD-levyä, jotka ovat Naxos, Cedille , White Pine ja Navona levy-yhtiöiden julkaisemia. Lisäksi hän on tehnyt yhteistyötä useiden muiden levy-yhtiöiden kanssa soittaen Grammyn-palkinnon voittaneella Hot House-albumilla yhdessä Chick Corean ja Gary Burtonin sekä Broken Little Hearts -albumilla Norah Jonesin kanssa. Syksyllä 2015 julkaistiin Trio Viradon debyyttialbumi Mangabeira, joka sisältää Piazzollan, Leo Brouwerin ja Sergio Assadin alkuperäistä musiikkia.

Juan-Miguelin vahva sitoutuminen yleisön valistamiseen ja osallistamiseen ympäri maailman on johtanut hänet nuorten muusikoiden ja yhteisöjen pariin muun muassa eteläafrikkalaisten ja venezuelalaisten taidesaattueiden, eteläamerikkalaisten musiikkifestivaalien ja Euroopan sekä Pohjois-Amerikan Outreach-projektien kautta. Syksyllä 2016 Juan-Miguel nimitettiin alttoviulun professoriksi Lontoon maineikkaan Royal Academy of Music-konservatorion tiedekuntaan.

Juan-Miguel soittaa kauniilla vuoden 2008 Altadena CA Miralles-alttoviululla.

https://www.jmhernandez.com/