Juan-Miguel Hernandéz

Juan-Miguel Hernandéz

Kanadalaista viulisti-alttoviulista Juan-Miguel Hernandezia kuvaillaan ’herkäksi, lyyriseksi ja persoonalliseksi’ taiteilijaksi.

Vuodesta 2016 alttoviulun professorina Lontoon Royal Academy of Music-koulussa toimiva Juan-Miguel on niittänyt voittoja mm. Johannes Brahms -kilpailussa (2009), Kanadan kansallisessa musiikkikilpailussa ja Sphinx-kilpailussa (USA).

Solistitehtävistä mainittakoon konsertit Atlantan, Seattlen ja Coloradon sinfoniaorkestereiden, Rochester filharmonian sekä Chicago Sinfoniettan kanssa.

Kamarimuusikkona Juan-Miguel on musisoinut vakituisena jäsenenä legendaarisessa Fine Arts -jousikvartetissa, Harlem-kvartetissa ja perustamissaan Boreal Triossa ja Trio Viradossa, sekä useilla musiikkijuhlilla yhteistyökumppaneinaan mm. Itzhak Perlman, Lynn Harrell, Kim Kashkashian, Gérard Caussé ja Weilerstein trio.

Monipuolista muusikkoa Juan-Miguelia kuullaan myös Montreal Jazz, Panama Jazz festivaaleilla,

ja hän on esiintynyt yhdessä Jazzlegendojen Chick Corean ja Gary Burtonin kanssa Grammy-palkinnon voittaneella Hot House-levyllä sekä Broken Little Hearts -albumilla Norah Jonesin kanssa.

Juan-Miguel panostaa yleisön valistamiseen ja osallistamiseen nuorten muusikoiden ja yhteisöjen projekteissa Etelä-Afrikassa ja Etelä-Amerikassa sekä Euroopan ja Pohjois-Amerikan Outreach-projektien kautta.

http://www.jmhernandez.com