Kaari Martin

Kaari Martin

Kaari Martin on suomalainen tanssija, pedagogi ja koreografi. Hän on tullut tunnetuksi flamencotanssiteoksistaan, jossa on vaikutteita nykytanssista.

Kaarin johtama tanssiryhmä Compañía Kaari Martin on yksi menestyneimpiä Espanjan ulkopuolelta tulleita nykyflamencoryhmiä. Vuonna 2006 Compañia Kaari Martinin teos ”Kerro minulle sade” palkittiin Madridin koreografiakilpailussa kolmannella palkinnolla, ensimmäisenä kilpailun historian aikana palkittuna ulkomaalaisena teoksena. Vuonna 2012 hänen teoksensa Korppi ja kello sai pääpalkinnot parhaasta soolokoreografiasta, musiikista ja puvustuksesta Madridin Certamen de Coreografía de Danza Española y Flamencossa, flamencon tärkeimmässä koreografiakilpailussa.

Kaari on toiminut pedagogina Teatterikorkeakoulussa, Kansallisoopperan balettioppilaitoksessa, Helsingin konservatoriossa sekä Baltiassa ja Pohjoismaissa mm.Tukholman Danshögskolanissa.

Lisäksi hän on toiminut eri flamencoyhdistysten ja -festivaalien hallituksissa ja suunnittelutyöryhmissä.

Omista koreografioistaan tärkeimpinä hän pitää omalle ryhmälleen tekemiään teoksia Anna Karenina, KILL Carmen, Punainen nainen, Korppi ja kello sekä Peppi Pitkätossu. Kaarin ja Suomen Kansallisbaletin tähtitanssija Minna Tervamäen yhteistyössä toteuttama teos On a string on tulkinta Sibeliuksen Viulukonsertosta, jota he esittivät viulisti Pekka Kuusiston kanssa.

Vuonna 2013 Kaari sai Suomen kulttuurirahaston palkinnon merkittävästä kulttuuriteosta ja suomalaisen flamencon voittokulusta. www.compania.fi