Robert Cohen

Robert Cohen

The Guardian-lehti kiteyttää Cohenin olemuksen tulkitsijana näin: ”Cohen pitää yleisön kuin yleisön otteessaan”.

Robertia, lukuisten kilpailujen ja palkintojen voittajaa, ylistetään yhtenä aikamme johtavista sellisteistä. Hän on esiintynyt merkittävien muusikoiden kanssa, joista mainittakoon Sir Yehudi Menuhin, Amadeus String Quartet, Menahem Pressler, Leonidas Kavakos ja Krystian Zimerman, ja kapellimestarit Claudio Abbado, Riccardo Muti, Mariss Jansons sekä Sir Simon Rattle.

Robert esiintyy myös säännöllisesti pianotaiteilija Heini Kärkkäisen kanssa.

Robertin opettajalista sisältää poikkeuksellisia muusikoita: William Pleeth, Jacqueline du Pré, André Navarra ja Mistislav Rostropovich. Hän on itse myös inspiroiva opettaja, vuodesta 2010 Lontoon Royal Academy of Music -koulun professori.

Robert jakaa intohimoisista näkemyksistään oppimisesta, esittämisestä ja tulkitsemisesta mestarikursseilla sekä erityisprojektein. Näistä mainittakoon TV-dokumentit, City of London festivaalin runous-kirjallisuus-elokuva-projekti, yhteistyö Royal Ballet School -oppilaitoksen kanssa, Robert Cohenin selloklinikka (www.celloclinic.com), Cohen Pod Talks iTunesissa, sekä kuukausittainen radiolähetys On That Note (wuwm.com).

http://www.robertcohen.info