Sebastian Fagerlund

Sebastian Fagerlund

Säveltäjä Sebastian Fagerlundia kiehtovat rytmi ja eteenpäin syöksyvä voima, ja säveltäjä itse näkee musiikissaan ’eräänlaisen alkukantaisuuden läsnäoloa’.

Soolokonsertoista kamarimusiikkiin, oopperaan ja orkesteriteoksiin, Sebastian hahmottaa teoksissaan olemassaoloon liittyviä peruskysymyksiä ja kokemuksia. Hänen musiikissaan voi kuulla kaikuja niin länsimaalaisesta kulttuureista kuin lähi-idästä, tai jopa heavy metal-musiikista. Sebastianin töitä ovat esittäneet mm. Singaporen Sinfoniaorkesteri, Radion Sinfoniaorkesteri, Orquesta Sinfonico Nazionale RAI, BBC:n sinfoniaorkesteri, Göteborgin Sinfoniaorkesteri, Bergenin Filharmoninen orkesteri ja Hollannin Radion Filharmoninen orkesteri. Vuodesta 2013 lähtien Sebastian ja klarinetisti Christoffer Sundqvist johtavat Pietarsaareen perustamaansa RUSK-kamarimusiikkifestivaalia.

Sebastian toimi Amsterdamin Concertgebouw’n residenssisäveltäjänä kautena 2016–2017 ja vuonna 2018 vierailevana säveltäjänä Aspenin Festivaalilla USA:ssa.

Hänen oopperansa Syyssonaatti, joka perustuu Ingmar Bergmanin samannimiseen elokuvaan, sai kantaesityksensä Suomen Kansallisoopperassa, pääroolissa Anne Sofie von Otter. Tampereen musiikkiyleisö pääsi vuonna 2012 kokemaan Sebastianin Pekka Kuusistolle sävelletyn viulukonserton Darkness in Light ensiesityksen, ja sen tunnelman unen ja todellisuuden rajamailla.