Senja Rummukainen

Senja Rummukainen on opiskellut sellonsoittoa professori Marko Ylösen ja professori Young-Chang Chon ohjauksessa sekä vaihdossa Norjan valtiollisessa musiikkikorkeakoulussa Truls Mørkin luokalla. Vuonna 2017 hän aloitti maisteriopinnot Berliinin Universität der Künstessä Jens-Peter Maintzin ohjauksessa. Lisäopetusta Senja on saanut mm. David Geringakselta, Reinhard Latzkolta ja Wolfgang Boettcherilta.

Senja sai 1. palkinnon Turun valtakunnallisessa sellokilpailussa 2014, jota ovat seuranneet solistitehtävät mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Turun filharmonisen orkesterin, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Kuopion kaupunginorkesterin, Württembergische Philharmonie Reutlingenin sekä Orquestra Sinfónica do Porto Casa da Música-orkesterin kanssa.

Senja on aktiivinen kamarimuusikko ja esiintyy säännöllisesti lukuisilla musiikkijuhlilla kuten Naantalin musiikkijuhlat, Turun musiikkijuhlat, Kuhmon kamarimusiikki, Oulun musiikkijuhlat, Kauniaisten musiikkijuhlat, Grieg in Bergen-festivaali sekä RUSK-festivaali. Senjan vakituisista kokoonpanoista mainittakoon Borea-kvartetti ja jousitrio, joka voitti NMH:n kamarimusiikkikilpailun vuonna 2017.

Senja valittiin Helsingin kaupunginorkesterin 2. soolosellistiksi 2017.

Hänellä on tällä hetkellä käytössään Stefano Scarampella-sello vuodelta 1897, jonka hänelle on ystävällisesti lainannut Jorma Panula.