Yuval Gotlibovich

Yuval Gotlibovich on kansainvälisesti kysytty israelilainen alttoviulutaiteilija ja säveltäjä. Hän on niittänyt menestystä voittamalla lukuisia kilpailuja: Lionel Tertis -alttoviulukilpailu Englannissa, nuorten taiteilijamuusikoiden Aviv Competition -kilpailu Israelissa sekä Fischoff-kamarimusiikkikilpailu Yhdysvalloissa. Hän on voittanut myös Spring-sävellyskilpailun Israelissa.

Gotlibovichin suosio alttoviulistina, säveltäjänä ja pedagogina on kuljettanut häntä uransa aikana Eurooppaan, Yhdysvaltoihin ja Israeliin. Hän on esiintynyt soolona Jerusalemin sinfoniaorkesterissa, Tel Aviv Soloist Ensemble -kamariorkesterissa, Texasin festivaaliorkesterissa sekä Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa.

Yuval Gotlibovich on työskennellyt kamarimusiikin parissa yhteistyössä useiden maailmankuulujen taiteilijoiden kanssa: Menachem Pressler, Marc Andre Haemlin, George Pludmacher, Nubuko Imai, Natalia Gutman, Janos Starker, Gary Hoffman sekä Mischa Maisky. Gotlibovich on esiintynyt julkisesti myös Lontoon Wigmore-konserttisalissa sekä historiallisessa Kennedy Center -taidekeskuksessa Washingtonissa. Gotlibovich on säännöllinen esiintyjävieras useilla Euroopan tärkeimmillä kamarimusiikkifestivaaleilla.

Holstebron kansainvälinen Klassiske Dage -musiikkifestivaali tilasi yhteistyössä Odin Theatre Companyn kanssa Gotlibovichilta ’Behind the Mirror’ -sävellyksen, jonka ensiesittämiseen osallistuivat Janne Thomsen, Lars Anders Tomter sekä Zoran Markovic yhdessä Odin Theatre Company -teatteriryhmän kanssa. Teos esitettiin toisen kerran Kuhmon Kamarimusiikki -festivaaleilla.

Gotlibovichin sovitus Johan Sebastian Bachin kolmestatoista Goldberg-muunnelmasta eri musiikkityyleillä esitettynä on julkaistu vastikään Sony Classical -albumilla. Loput teoksesta on sovitettu yhteistyössä Pablo Martosin ja Alberto Martosin (Trio Garnati) kanssa. Gotlibovich esitti teoksen levylle yhdessä heidän kanssaan. Albumi on saanut laajaa huomiota Espanjassa. Se on ollut esillä kansallisessa mediassa, televisiossa, radiossa ja internetissä sekä Mercedes Milàn tuottamassa ”The Healing Notes” -dokumenttielokuvassa. Gotlibovichin säveltämää musiikkia voi kuulla myös kahdessa mykkäelokuvassa, The Cabinet of Dr. Caligari (1919) ja The Golem (1920).

Gotlibovich oli Indianan yliopiston nuorin professori. Tällä hetkellä hän on professorina Svizzera italiana -konservatoriossa Luganossa sekä Escola Superior de Música -musiikkikoulussa Cataloniassa. Gotlibovichin tärkeimpiä opettajia ovat olleet Atar Arad ja Anna Rasnovsky.