top of page

ADRIAN
IBAÑEZ-RESJAN

Adrian Ibañez-Resjan.jpg

BIOGRAFIA

Adrian Ibañez-Resjan syntyi 1997 Turussa venäläis-espanjalaiseen muusikkoperheeseen. Hän aloitti viulunsoiton kolmevuotiaana isoisänsä Araik Resjanin opastuksella. Ibañez-Resjan on opiskellut Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla Réka Szilvayn ja Laura Vikmanin johdolla, ja mestarikursseilla häntä ovat ohjanneet mm. Ana Chumachenko, Elina Vähälä, Zakhar Bron ja Miriam Fried.

Ibañez-Resjan on debytoinut jo neljävuotiaana Turun ja Mäntän Musiikkijuhlilla ja on esiintynyt mm. Turun Filharmonian, Jyväskylä Sinfonietan, Vivo-orkesterin ja Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin solistina. Hän on saanut erikoispalkinnon Oistraks-kilpailussa Moskovassa 2006 ja toisen palkinnon Bukarestin kansainvälisessä viulukilpailussa 2007. Adrian Ibañez-Resjan voitti Jyväskylän viulukilpailun A-sarjan 2009 ja B-sarjan 2012. Hän sai ensimmäisen palkinnon kansainvälisessä Grand Prize Virtuoso -kilpailussa 2015 sekä Kuopion viulukilpailussa 2020.

 

Adrian on ollut nuorena taiteilijana Menuhin -festivaalilla 2016 sekä Kuhmon Kamarimusiikkifestivaalilla 2016-2019. Hän on ollut myös Gustav Mahler Jugendorchestrin jäsenenä kiertueella 2019.

 

Adrian on opiskellut Munchenin Musiikkikorkeakoulussa Christoph Poppenin ja Lena Neudauerin johdolla. Sibelius-Akatemiassa häntä opettaa Päivyt Meller.

 

Nuori viulisti sai vuonna 2020 lainakseen Sibelius-Akatemian omistaman Stradivari -viulun vuodelta 1691.

bottom of page