Heini K ja Minna T2 - kuva, Minna Hatine
TCM22_01_fiilis_bottom.jpg

TAMPERE CHAMBER MUSIC
1.-5.6.2022

AIKASILLALLA

-TAIKAA JA TARINOITA

TCM-LUENTO: AIKA JA AIVOT, KATRI SAARIKIVI
LA 4.6.2022 klo 14:00 TAMPERE-TALO, PIENI SALI

 

LUENTO: AIKA JA AIVOT

-KATRI SAARIKIVI

Tervetuloa kuulemaan aivotutkija Katri Saarikiven luentoa. Luento sisältää musiikkiesityksen.

Millä tavalla aivomme ymmärtävät ja mittaavat aikaa? Mistä ajankulun tuntee? Miksi aika tuntuu välillä kulkevan nopeammin ja välillä hitaampaa, ja eri tavoin eri iässä? Tässä puheenvuorossa käsitellään aivojen ajanoton mekanismeja, ja ajan ymmärtämisen merkitystä ihmiskokemuksessa. Puhumme myös rytmistä, rytmisyydestä, ja musiikin merkityksestä näissä ilmiöissä.

 

Katri Saarikivi on suomalainen aivotutkija ja tieteen popularisoija. Saarikivi tutkii Helsingin yliopiston Kognitiivisen aivotutkimuksen yksikössä oppimisen, empatian ja laadukkaan vuorovaikutuksen mekanismeja.
 

Tutkimustyön ohella Saarikivi tekee yhteistyötä työelämän organisaatioiden kanssa, kirjoittaa Ylelle kolumneja, ja tekee tiedeviestintää. Saarikivi on julkaissut yhdessä aivotutkija Minna Huotilaisen kanssa Aivot työssä -kirjan vuonna 2018.

Liput 20 €

Eläkeläiset 18 €

Opiskelijat 10 €

 

Kesto n. 1 h 15 min. Luento on osa Tampere Chamber Music -festivaalin ohjelmistoa.

Tampere Chamber Music pidättää kaikki oikeudet muutoksiin.

Tuotanto Tampere Chamber Music ja Tampere-talo

Tampere Chamber Music -festivaali 1.–5.6.2022

Kuudetta kertaa järjestettävä Tampere Chamber Music -festivaali levittäytyy Tampereelle kesäkuussa 2022. Tämän vuoden teema on Aikasillalla – Taikaa ja tarinoita. Lämpimästi tervetuloa elähdyttävän ja ilahduttavan kamarimusiikin pariin! 

Festivaalipassilla (140 €) pääset nauttimaan tapahtuman tarjonnasta mahdollisimman monipuolisesti. Voit myös hankkia yksittäisiä lippuja haluamiisi konsertteihin. Huomioithan, että festivaalipassi ei sisällä Muumimuseon ja G Livelab Tampereen yhteistyökonsertteja. 

Lue lisää Tampere Chamber Music 2022 festivaalista