Heini K ja Minna T2 - kuva, Minna Hatine
TCM22_01_fiilis_bottom.jpg

TAMPERE CHAMBER MUSIC
1.-5.6.2022

AIKASILLALLA

-TAIKAA JA TARINOITA

TCM: AVAJAISKONSERTTI 

TO 2.6.2022 klo 19:30 · TAMPERE-TALO, PIENI SALI

 

AVAJAISKONSERTTI 

 

Kuudennen Tampere Chamber Music -festivaalin aloittaa Dimitri Shostakovitsin Sellosonaatti d-molli Op. 40, joka pitää sisällään poikkeuksellisen syvän puhtauden ja tunteiden selkeyden. Teoksen voima on polttavaa, kommunikointo suoraa ja unohtumatonta sydämelle ja mielelle. Ernest Blochin Rukous linkittyy saumattomasti duon loppuun. Vetoomus rauhan aikaansaamiseksi on sydäntäsärkevän ajankohtainen.

Aikasillalla mennään kaikkiin suuntiin, kun synnymme, jotkut meistä ovat vanhoja ja viisaita jo silloin, jotkut meistä pysyvät lapsenmielisinä koko elämänsä, jotkut löytävät luovuutensa vasta sillan loppupäässä, jotkut muuttuvat lapsiksi jälleen.

Meillä on taide, musiikki, sadut ja tarinat, taikamaailma, joiden sisällä voimme kokea hetken haltioitumisen. Voisimmepa säilyttää parhaat asiat lapsuudesta ja kuunnella viisautta, mistä se aikasillalla milloinkin kumpuaa. Unet ja rukoukset kertovat tarinaa ehkäpä aikasillan ympäriltä tai takaa, missä viisaus ja puhtaus ovat jatkuvasti läsnä, taianomaisena.

Anton Arenskyn Pianotrio on valloittavan lämmin, energinen, tuore ja intohimoinen teos. Siinä yhdistyy kiehtovasti ihmiselämän eri vaiheet toisiinsa kietoutuen.

OHJELMA JA ESIINTYJÄT

Dimitri Shostakovits: Sonaatti sellolle ja pianolle Op. 40, d-molli
Robert Cohen, sello
Heini Kärkkäinen, piano

Ernest Bloch: From Jewish Life, 2. Supplication
Robert Cohen, sello
Heini Kärkkäinen, piano

Väliaika

Anton Arensky: Pianotrio nro 1, d-molli
Priya Mitchell, viulu
Marko Ylönen, sello
Heini Kärkkäinen, piano
 

Konsertin kesto n. 1,5 h, sisältäen väliajan.

 

Opiskelijoilla on ilmainen sisäänpääsy tuntia ennen konserttia, mikäli salissa on tilaa.  

Konsertti on osa Tampere Chamber Music -festivaalin ohjelmistoa.

Tampere Chamber Music pidättää kaikki oikeudet muutoksiin.

Tuotanto Tampere Chamber Music ja Tampere-talo

Tampere Chamber Music -festivaali 1.–5.6.2022

Kuudetta kertaa järjestettävä Tampere Chamber Music -festivaali levittäytyy Tampereelle kesäkuussa 2022. Tämän vuoden teema on Aikasillalla – Taikaa ja tarinoita. Lämpimästi tervetuloa elähdyttävän ja ilahduttavan kamarimusiikin pariin! 

Festivaalipassilla (140 €) pääset nauttimaan tapahtuman tarjonnasta mahdollisimman monipuolisesti. Voit myös hankkia yksittäisiä lippuja haluamiisi konsertteihin. Huomioithan, että festivaalipassi ei sisällä Muumimuseon ja G Livelab Tampereen yhteistyökonsertteja. 

Lue lisää Tampere Chamber Music 2022 festivaalista

Liput 28 €

Eläkeläiset 24 €

Opiskelijat (ennakkoon) 10 €