top of page

PETTERI SALOMAA

SALOMA~1.JPG

BIOGRAFIA

 

Baritoni Petteri Salomaa on tehnyt mittavan kansainvälisen uran sekä ooppera- että konserttilaulajana. Opintonsa hän suoritti Sibelius-Akatemiassa täydentäen ne siellä vuonna 2003 suoritettuun musiikin tohtorin tutkintoon saakka. 

 

Salomaan taiteilijanura käynnistyi varhain 19-vuotiaana Lappeenrannan laulukilpailujen miesten sarjan voitolla vuonna 1981. Oopperadebyytti oli Suomen Kansallisoopperassa 1983 Figaron häiden Figarona. Hän oli kiinnitettynä Saksassa Freiburgin teatteriin 1989-1991 ja toimi Frankfurtin oopperassa vakituisena vierailijana 1991-1993. 

 

Salomaa on esittänyt lukuisia rooleja merkittävissä eurooppalaisissa oopperataloissa ja vieraillut säännöllisesti Suomen Kansallisoopperassa sekä esiintynyt runsaasti oratorio- ja konserttisolistina merkittävimpien pohjoismaisten ja useiden huomattavien eurooppalaisten ja amerikkalaisten orkestereiden kanssa. Hän on myös aktiivinen ja monipuolinen lied-laulaja.

Hänen taltiointiensa lukumäärä nousee yli kolmenkymmenen sisältäen mm. Beethovenin 9. sinfonian, Mozartin Figaron häiden Figaron roolin, Mendelssohnin Eliaksen ja Purcellin King Arthurin levytykset. Monet taltioinneista on palkittu kansainvälisin palkinnoin.

Petteri Salomaa on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian laulutaiteen professori vuodesta 2014 ja on toiminut samassa tehtävässä jo aiemmin vuosina 2003-2008 sekä 2008-2020 laulun professorina Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa.
 

bottom of page