Heini K ja Minna T2 - kuva, Minna Hatine
TCM22_01_fiilis_bottom.jpg

TAMPERE CHAMBER MUSIC
1.-5.6.2022

AIKASILLALLA

-TAIKAA JA TARINOITA

TCM-LUENTO: LAPSEN LUOVUUS, JARI SINKKONEN
LA 4.6.2022 klo 12:00 TAMPERE-TALO, PIENI SALI

 

LUENTO: LAPSEN LUOVUUS

- JARI SINKKONEN

Tervetuloa kuulemaan lastenpsykiatrian erikoislääkäri ja lääketieteen tohtori Jari Sinkkosen luentoa. Luento sisältää musiikkiesityksen.

Kaikenlaisen luovuuden pohjana on leikki. Leikkiminen murtaa todellisuuden rajat ja tarjoaa mahdollisuuden siirtyä ajassa ja paikassa mihin tahansa. Lapsen ensimmäinen lelu on niin kutsuttu siirtymäobjekti, joka sijaitsee jossakin hänen ja ulkomaailman välissä. Se on jotakin muuta kuin miltä se näyttää, ja siihen kohdistuu voimakkaita tunteita.

Leikinsävyinen suhde maailmaan on pohjana todelliselle ja autenttiselle itseydelle. Se on yhteydessä empatiaan, ja empatia ehkäisee puolestaan aggressiota. Leikin syntyminen edellyttää tilaa, laiskottelua, ja mahdollisuutta suojautua liiallisilta ärsykkeiltä. Tämän päivän lapset ovat usein niin suuren ärsyketulvan kohteina että leikkiminen estyy.

Jari Sinkkonen on lääketieteen tohtori, Turun yliopiston lastenpsykiatrian dosentti, lasten- ja nuorisopsykoterapeutti.Huilunsoiton diplomin hän suoritti Lausannen konservatoriosta 1975.

Sinkosella on julkaisuja mm. kuuroudesta, adoptioista ja lastensuojelusta. Useita oppikirjoja ja yleistajuisia kirjoja lasten kehityksestä ja erikoisesti kiintymyssuhteista. Kirja ”Nerouden lähteillä” (WSOY 2015) käsittelee suurten säveltäjien luomistyötä ja sairauksia.

Jari Sinkkonen on saanut mm. Valtion tiedonjulkistamispalkinnon, Suomen Unicefin palkinnon, arkkiatri Risto Pelkosen palkinnon.
 

Liput 20 €

Eläkeläiset 18 €

Opiskelijat 10 €

Kesto n. 1 h 15 min. Luento on osa Tampere Chamber Music -festivaalin ohjelmistoa.

Tampere Chamber Music pidättää kaikki oikeudet muutoksiin.

Tuotanto Tampere Chamber Music ja Tampere-talo

Tampere Chamber Music -festivaali 1.–5.6.2022

Kuudetta kertaa järjestettävä Tampere Chamber Music -festivaali levittäytyy Tampereelle kesäkuussa 2022. Tämän vuoden teema on Aikasillalla – Taikaa ja tarinoita. Lämpimästi tervetuloa elähdyttävän ja ilahduttavan kamarimusiikin pariin! 

Festivaalipassilla (140 €) pääset nauttimaan tapahtuman tarjonnasta mahdollisimman monipuolisesti. Voit myös hankkia yksittäisiä lippuja haluamiisi konsertteihin. Huomioithan, että festivaalipassi ei sisällä Muumimuseon ja G Livelab Tampereen yhteistyökonsertteja. 

Lue lisää Tampere Chamber Music 2022 festivaalista