top of page

OTTO ANTIKAINEN

Otto Antikainen_kuva_Clara Evens.jpg

Photo: Clara Evens

BIOGRAFIA

Viulisti Otto Antikainen on tullut esiin sekä orkesterisolistina että kamarimuusikkona. Hän on esiintynyt mm. Radion sinfoniaorkesterin, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Joensuun kaupunginorkesterin sekä Kuopion kaupunginorkesterin solistina.

Kamarimuusikkona hän on esiintynyt monilla festivaaleilla (mm. Kuhmon kamarimusiikki, Gstaad New Year Music festival, Tampere Chamber Music, Hauhon musiikkijuhlat sekä Musiikkia Ruovesi). Antikainen on esiintynyt mm. Ilya Gringoltsin, Nicholas Collonin, Torleif Thedeenin, Marko Ylösen sekä Réka Szilvayn kanssa.

Antikainen saavutti Kuopion viulukilpailussa kolmannen palkinnon 2020. Lisäksi hän on voittanut Juhani Heinonen viulukilpailun 2016 sekä ollut semifinalisti ja saavuttanut erikoispalkinnon parhaasta kamarimusiikkiosuudesta Menuhin viulukilpailussa Genevessä 2018.

Antikainen aloitti viulunsoiton Käpylän musiikkiopistossa Hannele Lehdon johdolla ja opiskeli vuosina 2012–18 Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla Réka Szilvayn oppilaana. Hän on sittemmin opiskellut Berliinin Hochschule für Musik Hanns Eislerissa Antje Weithaasin johdolla. Viuluakatemiassa hänen opettajiaan ovat olleet Janne Malmivaara, Elina Vähälä ja Ilja Grubert. Tärkeitä opettajia mestarikursseilla ovat olleet mm. Ivry Gitlis, Menahem Pressler, Ana Chumachenco, Gerhard Schulz, Miriam Fried, Mihaela Martin ja Tuomas Haapanen.

Antikainen soittaa Suomen Kulttuurirahaston lainaamalla Giovanni Battista Guadagnini -viululla vuodelta 1760.

bottom of page