Heini K ja Minna T2 - kuva, Minna Hatine
TCM22_01_fiilis_bottom.jpg

TAMPERE CHAMBER MUSIC
1.-5.6.2022

AIKASILLALLA

-TAIKAA JA TARINOITA

TCM: TANSSI JA LIIKE - SINI LÄNSIVUORI
LA 4.6.2022 klo 9:30 TAMPERE-TALO, MAESTRO

 

TANSSI JA LIIKE - SINI LÄNSIVUORI

Tanssija ja opettaja Sini Länsivuoren Tanssi ja liike -workshopissa liikettä lähestytään mielikuvien ja leikkimielisyyden kautta. Tavoitteena on, että jokainen voi löytää oman yksilöllisen kehollisen ilmaisun kautta täyden potentiaalinsa. Praktiikka sopii kaikille ja jokainen voi harjoittaa sitä omalla tasollaan. Voit ottaa workshopiin mukaan oman joogamaton tai patjan.

Kesto n. 2 h. Workshop on osa Tampere Chamber Music -festivaalin ohjelmistoa.

Liput 20 €

Opiskelijat 15 €

Tampere Chamber Music pidättää kaikki oikeudet muutoksiin.

Tuotanto Tampere Chamber Music ja Tampere-talo

Tanssi ja liike -workshop

Sini Länsivuoren Tanssi ja liike -workshopissa keskitytään olemaan läsnä hetkessä kokonaisvaltaisesti aistien ja tuntien. Länsivuoren tanssi- ja liikepraktiikka perustuu kokonaisvaltaiseen ihmiskäsitykseen, jossa olemme kaikki osaavia, tietäviä ja tuntevia. Paras oppimisympäristö on humaani, empaattinen, itseä sekä toisia kuunteleva ja kunnioittava.

Länsivuoren liikepraktiikan pääperiaatteena on pyrkiä nivomaaan yhteen fyysinen, psyykkinen ja henkinen harjoittelu. Useista somaattisista harjoittelumuodoista inspiroituneena Länsivuori on kehittänyt tunneilleen hengityksen ja liikkeen synkronoivaa harjoittelua, joka auttaa tasapainottamaan energiaa kehossa ja mielessä. Harjoitusten kautta tunneilla annetaan jokaiselle aikaa kuunnella itseään sisältäpäin sekä virittää tilaa luovuudelle ja intuitiolle.

Harjoittelussa ei ole yhtä oikeaa tai väärää tapaa toimia, vaan Länsivuori kannustaa luottamaan intuitioon, olemaan avoin ja utelias uusille mahdollisuuksille omassa kehossaan sekä olemaan joka solulla oma itsensä. Lämpimästi tervetuloa!

Sini Länsivuori

Sini Länsivuori (s. 1967) on palkittu suomalainen tanssitaiteilija ja pedagogi. Länsivuoren ura on sisältänyt lukuisia merkittäviä rooleja niin klassisen ja modernin baletin kuin nykytanssin teoksissa. Länsivuori on Tero Saarinen Companyn taiteellinen kehityspäällikkö ja vastaa Saarisen liiketekniikan opetuksesta ja kehittämisestä.

Länsivuori valmistui 18-vuotiaana vuonna 1985 Kansallisoopperan balettikoulusta ja sai samalla kiinnityksen Suomen Kansallisbalettiin. Myöhemmin Länsivuori opiskeli myös Jyväskylän ammatillisessa korkeakoulussa, josta hän valmistui vuonna 2004 pääaineenaan pedagogiikka. Länsivuorelle luovutettiin Suomi-palkinto vuonna 2007 sekä Suomen teatterijärjestöjen keskusliiton myöntämä Suomen näyttämötaiteen kultainen ansiomerkki vuonna 2014.

Suomen Kansallisbaletissa Länsivuori on tanssinut monia rooleja, kuten Vladimir Burmeisterin Joutsenlammessa, Rudolf Nurejevin Pähkinänsärkijässä, Sylvie Guillemin Gisellessä sekä Vaslav Nijinskyn Kevätuhrin valittuna neitona Millicent Hodsonin ja Kenneth Archerin tekemässä rekonstruktiossa. Hän työskenteli muiden muassa Carolyn Carlsonin, Marjo Kuuselan, Tommi Kitin, William Forsythen, Kenneth Kvarnstromin, Jiri Kilianin, Ohad Naharinin, Angelin Preljocaj’n, Tero Saarisen ja Jorma Uotisen kanssa.

Tero Saarinen Companyssa Länsivuori on tanssinut vuodesta 1998 lähtien. Hän on ollut merkittävässä roolissa lukuisissa Saarisen menestysteoksissa ja toiminut myös koreografin assistenttina teoksissa Transfigured Night (Göteborg Ballet, 2002), Scheme of Things (NDT1, 2009), Vox Balaenae (2011), Absent Presence (2011), Kullervo (2015), TRAIL (2015) ja Zimmermann Trio (2018).

Tampere Chamber Music -festivaali 1.–5.6.2022

Kuudetta kertaa järjestettävä Tampere Chamber Music -festivaali levittäytyy Tampereelle kesäkuussa 2022. Tämän vuoden teema on Aikasillalla – Taikaa ja tarinoita. Lämpimästi tervetuloa elähdyttävän ja ilahduttavan kamarimusiikin pariin! 

Festivaalipassilla (140 €) pääset nauttimaan tapahtuman tarjonnasta mahdollisimman monipuolisesti. Voit myös hankkia yksittäisiä lippuja haluamiisi konsertteihin. Huomioithan, että festivaalipassi ei sisällä Muumimuseon ja G Livelab Tampereen yhteistyökonsertteja. 

Lue lisää Tampere Chamber Music 2022 festivaalista