top of page

MARCELO NISINMAN

marcelo-nisinman-composition-bandoneon-p

BIOGRAFIA

Argentiinassa Buenos Airesissa syntynyt Marcelo Nisinman on kansainvälisesti tunnettu säveltäjä ja bandoneonin monitaituri. Nykyään hän asuu Sveitsissä Baselissa.

Marcelo Nisinman opiskeli bandoneonin soittoa Julio Panen opetuksessa ja sävellystä Guillermo Graetzerin johdolla Buenos Airesissa. Hän opiskeli myös Detlev Müller-Siemensin johdolla Baselin Musiikkiakatemiasa, Sveitsissä.

Photo: Maria Nesterovska

Kansainvälisesti tunnettuna bandoneon-solistina Marcelo Nisinman on esiintynyt mm. Martha Argerichin, Gidon Kremerin, Gary Burtonin, Fernando Suarez Pazin, Assad Brothersin, WDR Big Bandin, Belgradin filharmonisen orkesterin, Charles Dutoitin johtaman Philadelphia-orkesterin ja Luzerner Sinfoniaorkesterin kanssa.

Residenssisäveltäjänä hän on toiminut eri musiikkifestivaaleilla, kuten Oxfordin kamarimusiikkifestivaalilla vuonna 2008. Hänet on kutsuttu uransa aikana säveltäjänä ja esiintyjänä  myös seuraaville festivaaleille: Kuhmon kamarimusiikki (Suomi), Boswil-festivaali (Sveitsi), Stift-festivaali (Hollanti), Obertöne kamarimusiikkifestivaali (Itävalta), Festival du Jura (Sveitsi), Zeitkunst Festival (Berliini ja Pariisi) sekä SoNoRo Festival (Romania).

Nisinman on säveltänyt lukuisia bandoneonin sisältäviä orkesteriteoksia.
Joitakin mainitakseen esim. "Dark Blue Tango" (Ricordi Editions), joka kantaesitettiin pienempänä kamarimusiikkikokoonpanoversiona, esittäjänä Orchestra Musiques des Lumieres. Myöhemmin teos kuultiin täysikokoisen sinfoniaorkesterin versiona Orquesta Sinfonica Nacional Argentinan soittamana. Kapellimestarina molemmilla kerroilla toimi Facundo Agudin.

Nisinman tekee jatkuvaa yhteistyötä eri musiikkiprojekteissa niin säveltäjänä kuin esiintyjänäkin. Hänen yhteistyökumppaneinaan ovat mm. Daniel Rowland, Diana Ketler, Alberto Mesirca, Julia Schroeder, Anna Fedorova, Natacha Kudritskaya, Chen Halevi, Maja Bogdanovic, Felix Froschahmmer, Gareth Lubbe, Philippe Graffin, Helena Winkelman, Rui Lopes, Zoran Markovic, Alfredo Perl & the Baltic Neopolis Orchestra.

bottom of page