top of page

KREETA-JULIA
HEIKKILÄ

kreeta-julia-Heikkilä_by caroline bittencourt 055.jpg

Photo: Caroline Bittencourt

BIOGRAFIA

Heikkilä on esiintynyt kamarimuusikkona ja solistina useilla kansainvälisillä festivaaleilla Euroopan maissa, Etelä-Koreassa, Amerikassa ja Venäjällä. Hän on soittanut lukuisten suomalaisorkesterien lisäksi mm. Tanskan Radion Kamariorkesterin, iPalpiti Kamariokesterin ja Fairbanksin Sinfoniaorkesterin solistina. Vuonna 2022 Heikkilä debytoi Helsingin musiikkitalossa Euroopan Unionin Nuoriso-orkesterin solistina.

 

Heikkilä on toiminut vakituisena konserttimestarina Vaasan kaupunginorkesterissa (2012), Tanskan radion kamariorkesterissa (2013-) ja Oulu Sinfoniassa (2015). Tämän lisäksi hän on toiminut vierailevana konserttimestarina Suomessa ja Pohjoismaissa. Heikkilä soittaa myös vierailevana solistina ja konserttimestarina Deutsche Grammophonin julkaisemilla Rufus Wainwrightin levyillä Prima Donna ja Take All My Loves – 9 Shakespeare Sonnets Lontoon BBC Sinfoniaorkesterin kanssa.

 

Konserttitoimintansa lisäksi hän pyrkii kehittämään klassisen musiikin kulttuuria toimimalla perustamansa Helsinki Chamber Music Festivalin ja Minimalia - konserttisarjan taiteellisena johtajana ja viulistina. Pianotrio Teoksen jäsenenä, sellisti Jaani Helanderin ja pianisti Jaan Otsin kanssa, hän on konsertoinut aktiivisesti vuodesta 2017 lähtien.

Kreeta-Julia on toiminut vuodesta 2019 Espoon Musiikkiopistossa viulunsoiton lehtorina ja Sibelius-Akatemiassa kamarimusiikin ja viulunsoiton tuntiopettajana. Intohimoisena opettajana hän opettaa myös kesäisin viulun mestarikursseilla mm. Raudaskylässä ja Joutsenossa.

 

Heikkilä aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana Geza Szilvayn oppilaana Itä-Helsingin Musiikkiopistossa. Sittemmin hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa opettajinaan Tuomas Haapanen, Mi-kyung Lee, Päivyt Meller ja Tero Latvala, London Royal College of Music ́ssa Jan Repkon luokalla sekä kamarimusiikkia Tanskan Kuninkaallisessa Musiikkiakatemiassa Tim Frederiksenin johdollaTrio Nordin jäsenenä.

 

 Heikkilällä on käytössään Suomen Kulttuurirahaston omistama Andrea Guarneri -viulu vuodelta 1680.

bottom of page