top of page

CHRISTOFFER SUNDQVIST

Christoffer Sundqvist_kuva_Linda Tallroth-Paananen-1000pix.jpg

Photo: Linda Tallroth-Paananen

BIOGRAFIA

 

”RSO:n sooloklarinetisti Christoffer Sundqvist on eleettömästi vain parastaan tarjoten noussut suomalaisten instrumentalistien huipulle. Musisoinnin sulavuus, rytminen kimmoisuus, äärimmäisyydet tavoittava sointikirjo ja varma tyylitaju ovat lumonneet aina, olipa kyse orkesterisooloista, kamarimusiikki- tai solistiesityksistä.”
Helsingin Sanomat 3.9.2011

Christoffer Sundqvist (s. 1978) aloitti klarinetinsoiton opintonsa Pietarsaaren konservatoriossa Bernhard Nylundin oppilaana. 

 

Vuonna 2002 hän suoritti diplomin Sibelius-Akatemiassa opettajanaan Anna-Maija Korsimaa. Sundqvist jatkoi opintojaan Baselin musiikkikorkeakoulussa professori Francois Bendan johdolla. Lisäksi hän on opiskellut kamarimusiikkia useiden merkittävien muusikoiden johdolla. Christoffer Sundqvist voitti jaetun ensipalkinnon Crusell-klarinettikilpailussa vuonna 2002.

Christoffer Sundqvist valittiin Radion sinfoniaorkesterin vuoden 2004 debytantiksi. Viime vuosina hän on soittanut lähes kaikkien suomalaisorkestereiden solistina. Ulkomaisista solistivierailuista mainittakoon BBC Symphony Orchestra, Göteborgin sinfoniaorkesteri, Viron kansallinen sinfoniaorkesteri, Nordwestdeutsche Philharmonie, Norrköpingin Sinfoniaorkesteri sekä Sinfonieorchester Basel. Kapellimestareina ovat olleet mm. Jukka-Pekka Saraste, John Storgårds, Sakari Oramo, Karl-Heinz Steffens, Eugene Tzigane ja Hannu Lintu. Sundqvist on vakituinen vieras eurooppalaisilla festivaaleilla. Hän on vieraillut mm. Varsovan syksy –festivaalilla, Kuhmon kamarimusiikissa, Fürstensaal Classix –festivaalilla Kemptenissä, Märzmusik–festivaalilla sekä West Cork –kamarimusiikkifestivaalilla Irlannissa. 2016-17 kohokohtiin kuuluivat vierailut Amsterdamin Muziekgebouw’ssa ja Luzernin sinfoniaorkesterissa, sekä MITO-festivaali Milanossa ja Torinossa. Kokonaislevytys Louis Spohrin klarinettikonsertoista NDR Hannoverin kanssa tehtiin 2017.

Sundqvist on tehnyt tiivistä yhteistyötä mm. Pekka Kuusiston, Paavali Jumppasen, Niek de Grootin, Herve Joulainin, Hugo Ticciatin, Oliver Triendlin, Angela Hewittin ja Thorleif Thedeenin kanssa. 2013- 2016 Sundqvist toimi Pietarsaari Sinfonietan taiteellisena johtajana. Yhdessä Sebastian Fagerlundin kanssa hän perusti 2013 Pietarsaareen RUSK-kamarimusiikkifestivaalin.

Christoffer Sundqvist on kantaesittänyt Sebastian Fagerlundin, Olli Kortekankaan, Erkki-Sven Tuurin, Aulis Sallisen sekä Jukka Linkolan klarinettikonsertot. Kamarimusiikkiyhtyeidensä kanssa hän on kantaesittänyt lukuisia suomalaisia teoksia mm. P. H. Nordgrenilta, Sampo Haapamäeltä, Magnus Lindbergiltä ja Atso Almilalta. Sundqvist tekee tiivistä yhteistyötä Sebastian Fagerlundin kanssa. Yhteistyön viimeisimpiä kantaesityshedelmiä ovat klarinettikonserton lisäksi Trio vuodelta 2010 ja Sonaatti vuodelta 2011.

Sundqvist levyttää BIS, Ondine, CPO sekä Alba –levymerkeille. Viimeisimpiä levytyksiä ovat Fagerlundin klarinettikonserton Emma-palkittu ja laajaa kansainvälistä huomiota saanut levytys Göteborgin Sinfoniaorkesterin kanssa BIS:lle, sekä Peter Eötvösin ja Aulis Sallisen konserttojen levytys ja Plus Ensemblen Jukka Tiensuun musiikkia sisältävä EMMA–palkittu levy ALBA:lle. Vuodesta 2005 lähtien Sundqvist on ollut Radion sinfoniaorkesterin sooloklarinetisti. Christoffer Sundqvist opettaa klarinetinsoittoa Sibelius-Akatemiassa sekä säännöllisesti mestarikursseilla.

http://christoffersundqvist.fi/fi/

bottom of page