top of page

KRISTIAN SALLINEN

Kristian Sallinen_19-02-26_099_2bMV_kuva Heikki Tuuli.jpg

Photo: Pontus Sundset

BIOGRAFIA

Kristian Sallinen (s. 2001) on suomalainen kapellimestari ja alttoviulisti. Sallinen opiskelee orkesterinjohtoa Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla professori Sakari Oramon oppilaana. Sallinen aloitti opintonsa professori Jorma Panulan johdolla, ja on saanut opetusta myös mm. kapellimestareilta Jukka-Pekka Saraste, Susanna Mälkki, Hannu Lintu, Nicolás Pasquet, Paavo Järvi ja Esa-Pekka Salonen. 

Sallinen on nuoresta iästään huolimatta jo saanut näkyvyyttä kapellimestarina. Vuonna 2022 hän debytoi muun muassa kamariorkesteri Avantin, Helsingin kaupunginorkesterin, Sinfonia Lahden ja Joensuun kaupunginorkesterin kanssa.

Kristian Sallinen aloitti viulunsoiton viisivuotiaana Espoon musiikkiopistossa. Pääinstrumentiksi vaihtui alttoviulu vuonna 2013. Vuosina 2015-2020 Sallinen opiskeli Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa ensin Teemu Kupiaisen, ja myöhemmin Lilli Maijalan oppilaana. Alttoviulun mestarikursseilla häntä ovat opettaneet mm. Tabea Zimmermann, Antoine Tamestit, Yuval Gotlibovich ja Hariolf Schlichtig.

Sallinen saavutti 3. sijan Tampereen valtakunnallisessa alttoviulukilpailussa vuonna 2017, sekä sai Vilho ja Lahja Koposen säätiön palkinnon ”nuorelle ja lahjakkaalle osallistujalle”. Hän voitti myös kilpailua varten sävelletyn tilausteoksen parhaan esityksen palkinnon, ja teki teoksesta Yleisradiolle kantanauhan vuonna 2018.

Kristian Sallinen on ansioitunut kamarimuusikko ja Seele -kvartetin jäsen. Hän on esiintynyt useilla festivaaleilla ympäri Eurooppaa, sekä soittanut mm. Radion sinfoniaorkesterin ja Mikkelin kaupunginorkesterin solistina. Hän oli Hauhon musiikkijuhlien Nuori taiteilija vuonna 2018. Sallisen opiskelua ovat tukeneet mm. Wegelius-säätiö, Wihurin rahasto, Suomen säveltaiteen tukisäätiö ja Suomen Kulttuurirahasto. Vuonna 2017 hänelle myönnettiin Pro Musica -tunnustuspalkinto.

bottom of page