top of page

ROBERT COHEN

Robert cave nr Prades Hi Res.jpg

BIOGRAFIA

 

Robert Cohenia on hänen viidelle vuosikymmenelle ulottuvan kansainvälisen uransa aikana ylistetty yhdeksi aikamme suurimmista sellisteistä. Tämä palkintoja voittanut levyttävä artisti, kapellimestari, kamarimuusikko ja opettaja on konsertoinut ja pitänyt mestarikursseja ympäri maailman. Cohen työskentelee professorina Lontoon Royal Academy of Musicissa, jossa hän perustamansa Cello Clinic -ohjelman avulla auttaa muusikoita näiden fyysisten ja fysiologisten ongelmien kanssa.

Photo: Martina Simkovicova

Soolokonsertti- ja levytysuransa lisäksi Cohen on toiminut johtajana Charleston Manor Festivalilla vuosina 1989–2012 ja sellistinä legendaarisessa Fine Arts Quartetissa vuosina 2011–2018. Cohen on tehnyt yhteistyötä mm. Yehudi Menuhinin, Amadeus-kvartetin, Riccardo Mutin, Sir Simon Rattlen sekä lukuisten muiden artistien kanssa.

 

Cohenin tulevaisuuden projekteihin lukeutuvat keskusteluista ja workshopeista koostuva ”Breathing”-sarja, jossa hän tutkii muusikoiden hengittämistä yksin- ja yhteissoiton aikana. Elokuussa 2022 Cohen opettaa nuoria jousisoittajia immersiivisellä ”Spheres”-kurssilla, joka yhdistää maailmanluokan musiikinopetusta intensiivisen urheiluvalmennuksen ja sosiaalisen ajattelun ohjelman kanssa.

 

www.robertcohen.info

bottom of page