top of page

SILJAMARI
HEIKINHEIMO

Siljamari Heikinheimo 1, viulu_kuvaaja Uzi Varon-1000pix.jpg

Photo: Uzi Varon

BIOGRAFIA

Siljamari Heikinheimo tunnetaan viulistina, esiintyjänä, sekä oopperaohjaajana. Hän toimii Rauma Festivon taiteellisena johtajana vuosina 2021-2023 ja on Soivat Kirjat –konserttisarjan taiteellinen suunnittelija. Syksystä 2020 hän on toiminut viulunsoiton lehtorina Turun AMK:n Taideakatemiassa.

Viulistina Siljamari Heikinheimo esiintyy aktiivisesti kamarimuusikkona, sekä usein myös solistina. Hän on vakiovieras monilla Eurooppalaisilla musiikkijuhlilla, ja hänet näkee usein yhtyeissä kuten Avanti!, Helsinki Chamber Soloists ja O/Modernt -kamariorkesteri. Hän on nauhoittanut useita suomalaisia viulu- ja kamarimusiikkiteoksia Yleisradiolle. Heikinheimo oli Radion Sinfoniaorkesterin jäsen vuosina 2012-2016 ja työskentelee nykyään vierailijana Pohjoismaisissa orkestereissa konserttimestari- ja äänenjohtajatehtävissä, kuten Helsingin kaupunginorkesteri, Tapiola Sinfonietta, Danmarks Underholdningsorkester ja Det Kongelige Kapell.

Ohjaajana Heikinheimo on työskennellyt ohjaaja Stefan Herheimin ohjaustiimissä Düsseldorfin Deutsche Oper am Rhein –oopperatalossa ja Berliinin Komische Operassa, sekä apulaisohjaajana Suomen Kansallisoopperassa. Hänen ohjaamansa Bèla Bartòkin Herttua Siniparran Linna ja Kurt Weillin Seitsemän Kuolemansyntiä ovat saaneet ensi-iltansa Rauma Festivossa.

Heikinheimo on Espoon Musiikkiopiston kasvatti, myöhempinä opinahjoinaan Edsbergin musiikki-instituutti Tukholmassa ja Sibelius-Akatemia. Pitkäaikaisimmat opettajat hänelle ovat olleet Päivyt Meller, Grazyna Gebert, Ulf Wallin ja Petri Aarnio. Mestarikursseilla tärkeitä opettajia ovat olleet Mi-Kyung Lee, Pavel Vernikov, Antti Tikkanen, Ferenc Rados ja Ralf Gothoni. Kamarimusiikkia hän on opiskellut Paavo Pohjolan, Marko Ylösen ja Mats Zetterqvistin johdolla. 

bottom of page