top of page

SINI LÄNSIVUORI

Sini Länsivuori 5.._kuvaaja Minna Tervamäki.jpg.jpg

Photo: Minna Tervamäki

BIOGRAFIA

Sini Länsivuori (s. 1967) on palkittu suomalainen tanssitaiteilija ja pedagogi. Länsivuoren ura on sisältänyt lukuisia merkittäviä rooleja niin klassisen ja modernin baletin kuin nykytanssin teoksissa. Tällä hetkellä Länsivuori työskentelee freelance-tanssitaiteilijana.

Länsivuori valmistui 18-vuotiaana vuonna 1985 Kansallisoopperan balettikoulusta ja sai samalla kiinnityksen Suomen Kansallisbalettiin. Myöhemmin Länsivuori opiskeli myös Jyväskylän ammatillisessa korkeakoulussa, josta hän valmistui vuonna 2004 pääaineenaan pedagogiikka.

 

Länsivuorelle luovutettiin Suomi-palkinto vuonna 2007 sekä Suomen teatterijärjestöjen keskusliiton myöntämä Suomen näyttämötaiteen kultainen ansiomerkki vuonna 2014.

Suomen Kansallisbaletissa Länsivuori tanssi monia rooleja, kuten Vladimir Burmeisterin Joutsenlammessa, Rudolf Nurejevin Pähkinänsärkijässä, Sylvie Guillemin Gisellessä sekä Vaslav Nijinskyn Kevätuhrin valittuna neitona Millicent Hodsonin ja Kenneth Archerin tekemässä rekonstruktiossa.

Hän työskenteli muiden muassa Carolyn Carlsonin, Marjo Kuuselan, Tommi Kitin, William Forsythen, Kenneth Kvarnstromin, Jiri Kilianin, Ohad Naharinin, Angelin Preljocaj’n, Tero Saarisen ja Jorma Uotisen kanssa.

Länsivuori liittyi Tero Saarinen Companyn tanssijaksi vuonna 1998 ja työskenteli ryhmän taiteellisena kehityspäällikkönä 2014–2018. Länsivuori oli merkittävässä roolissa lukuisissa Saarisen menestysteoksissa ja toimi myös koreografin assistenttina teoksissa Transfigured Night (Göteborg Ballet, 2002), Scheme of Things (NDT1, 2009), Vox Balaenae (2011), Absent Presence (2011), Kullervo (2015), TRAIL (2015) ja Zimmermann Trio (2018).

Sini Länsivuoren verkkosivut: 

www.sinilansivuori.fi

bottom of page