top of page

OLLI MUSTONEN

Mustonen_20-03-13_040a.jpg

BIOGRAFIA

 

Turun filharmonisen orkesterin taiteellinen johtaja ja ylikapellimestari Olli Mustonen on ainutlaatuinen ilmiö nykyajan musiikkielämässä. Seuraten menneiden aikojen suurien taiteilijakollegojen, kuten Rahmaninovin, Busonin ja Enescun jalanjälkiä Mustonen toimii suvereenisti kolmessa roolissa sekä säveltäjänä että pianotaiteilijana ja kapellimestarina. Vuodesta 2023 lähtien Olli Mustonen on toiminut myös Lapin kamariorkesterin päävierailijana yhdistellen johtamiaan orkesterikonsertteja solistitehtäviin, kamarimusiikkiin ja sooloresitaaleihin omaa sävellystuotantoa unohtamatta. 

Mustosen vaikuttava kansainvälinen ura on vienyt hänet esiintymisiin maailman merkittävimpien orkestereiden kanssa, kuten Berliinin, New Yorkin ja Los Angelesin filharmonikkojen kanssa sekä Chicago Symphonyn, Cleveland Orchestran, Kuninkaallisen Concertgebouw-orkesterin, Mariinskin orkesterin, Orchestre de Paris’n, Zürichin Tonhalle-orkesterin ja Lontoon kaikkien sinfoniaorkestereiden kanssa. 


Vuonna 2019 Hindemith-palkinnon saaneella Mustosella on poikkeuksellisen laaja soolorepertoaari, mutta erityisen lähellä hänen sydäntään ovat Beethovenin, Prokofjevin ja Bartókin pianokonsertot, joita hän on esittänyt tunnetuimpien sinfoniaorkestereiden solistina eri puolilla maailmaa ja levyttänyt Ondinelle Tapiola Sinfoniettan ja Radion sinfoniaorksterin kanssa.  


Mustonen on hiljattain soittanut sooloresitaaleja mm. Lockenhausin festivaalilla, Dresdenin festivaalilla, Berkeleyn Cal Performances-festivaalilla, Chicagon Symphony Centerissä, New Yorkin Carnegie Hallissa, Lontoon Wigmore Hallissa sekä Sydneyn oopperatalossa. Yhdessä sellisti Steven Isserlisin kanssa Mustonen on esiintynyt duona yli 30 vuoden ajan, ja he ovat myös paljon levyttäneet yhdessä. 

bottom of page