top of page

JANNE THOMSEN

JANNE_~3.JPG

BIOGRAFIA

 

Tanskalainen huilisti Janne Thomsen on erittäin kysytty huilusolisti ja kamarimuusikko, ja hän on voittanut kansainvälisiä palkintoja kilpailuissa Prahassa, Pariisissa, Bayreuthissa, Roomassa, Wienissä ja Bostonissa. Hän oli Tanskan "Vuoden Nuori Muusikko" ja toimii myös Klassiske Dage - Holstebro International Music Festivalin perustajana ja taiteellisena johtajana syntymäkaupungissaan Tanskassa. Festivaali on kasvanut merkittävästi perustamisensa jälkeen vuonna 2005 ja pyrkii luovasti tutkimaan taiteellisia yhteyksiä omalla kerronnallaan.

Hän on tehnyt läheistä yhteistyötä johtavien nykysäveltäjien kanssa, kuten Sofia Gubaidulina, Peteris Vasks, Erkki-Sven Tüür, Wolfgang Rihm, James MacMillan, Michael Berkeley, Giya Kancheli, Bent Sørensen, Fazil Say ja Hans Werner Henze. Janne on mukana hankkeissa, jotka yhdistävät erilaisia taiteen muotoja, kuten tanssia, jazzia, runoutta ja elokuvaa, suunnitellen uusia tilaustöitä vuosille 2022-24.

 

Hänelle on myönnetty "ARAM" - Royal Academy of Musicin jäsenyys Lontoossa, joka oli myös hänen pääopiskelupaikkansa ennen maisterin tutkinnon suorittamista Pariisin Conservatoire National Supérieur de Musiquessa. Janne on saanut tukea kuningatar Margrethe II:n ja prinssi Henrikin säätiöltä sekä Augustinus-säätiöltä, New Yorkin tanskalais-amerikkalaiselta yhdistykseltä ja Jacob Gade -palkinnolta. Hän on opettanut Mozarteum-konservatoriossa Salzburgissa ja toiminut vierailevana professorina Luczernin musiikkikorkeakoulussa.

bottom of page